BAAP Evrogol je, na 7. Međunarodnom Božićnom turniru „Vitez 2017“, u Vitezu, u organizaciji ŠN „Rijeka Kolibrići“ na kraju osvojio 4. mjesto u konkurenciji 24 ekipe. Na žalost, penal lutrija je odlučila finalistu iz naše polufinalne grupe. Iako smo bili nadomak plasmana u samu završnicu, sreća nam je okrenula leđa.

U kvalifikacionoj grupi D, nakon napornog putovanja, odigrali smo dvije utakmice bez golova, sa Mladosti iz Rogatice i Top-Golom iz Sarajeva. I onda u utakmici za plasman u četvrtfinale, ubjedljivo je savladan Napredak iz Zavidovića sa 3:0 i sa druge pozicije smo se plasirali u drugi krug.

BAAP Evrogol – Mladost Rogatica 0:0

BAAP Evrogol – Top gol Sarajevo 0:0

BAAP Evrogol – Napredak Zavidovići 3:0 (Milan Stanišić 2, Sergej Vujičić)

Tabela: Napredak 6, BAAP Evrogol 5, Top gol i Mladost po 2 boda.

U četvrtfinalnom susretu bili smo nadomak pobjede u regularnom toku, ali smo ipak uspjeli da dođemo do plasmana u polufinalnu grupu sa sedmerca. Posebno se istakao naš golman Filip Petrović koji je odbranio dva penala.

Četvrtfinale:

BAAP Evrogol – Sloga Doboj 0:0, penalima 2:0

U prvoj utakmici polufinalne grupe A sastali smo se sa ekipom Tempo sport iz Zenice. Odlična utakmica u kojoj smo poveli golom Milana Stanišića, ali trenutan nepažnje u našoj odbrani 2 minuta prije kraja utakmice, omogućio je Zeničanima da dođu do izjednačenja. To je bio i prvi primljeni gol na turniru i to u petom susretu na turniru. U drugom susretu sa našim sportskim prijateljima iz Jakeša, odgovarala nam je pobjeda za plasman u finale ili neriješen rezultat 1:1. Međutim, i pored nekoliko dobrih prilika ostalo je 0:0.

Pošto smo imali isti broj bodova sa Tempom sportom i identičnu gol razliku, pristupilo se izvođenju penala, kako bi se saznao putnik u finale. Imali smo u trećoj seriju šansu da pobijedilo, ali se gostujući golman istakao i na kraju poraz sa 2:3. Tempo sport  je na kraju i osvojio ovaj turnir.

Polufinalna grupa A

BAAP Evrogol – Tempo sport Zenica 1:1 (Milan Stanišić)

BAAP Evrogol – Sloga Jakeš 0:0

Tabela: Tempo Sport 2 (1:1), BAAP Evrogol 2 (1:1), Sloga Jakeš 2 (0:0)

Penali: BAAP Evrogol – Tempo Sport 2:3

Nakon emotivnog pražnjenja, u utakmici 3. mjesto, pružili smo najslabiju partiju i na kraju, čestitali vršnjacima iz ŠF Šampion iz Ilidže osvojeno 3. mjesto.

Utakmica za 3. mjesto:

BAAP Evrogol – Šampion Ilidža 0:3

Na kraju, da zahvalimo organizatoru ŠN „Rijeka Kolibrići“ iz Viteza na sjajnom gostoprimstvu.

Za našu ekipu igrali su: Filip Petrović, Tarik Beširović, Luka Filipović, Nenad Božić, Sergej Vujičić, Saša Božić, Milan Stanišić, Ljubo Đukić, Slađan Lakić, Nemanja Blagojević. Trener: Vojo Sajlović.

 

Ostavite odgovor