Sjajne vijesti stižu iz Srbije. Selekcija 2007. danas je u Šidu, osvojila 7. Međunarodni memorijalni turnir „Živan Jovičilić – Žikica“ i tako napravila još jedan sjajan međunarodni uspjeh. Turnir je organizovala ŠF „Radnički“ iz Šida, a učestvovale su ekipe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kako je turnir odmicao mladi fudbaleri su igrali sve bolje i bolje. Nakon osvajanja drugog mjesta u grupi, plasman u polufinale smo obezbjedili nakon penala i to protiv Škole fudbala „Petar Puča“ iz Novog Sada. U regularnom toku odigrali smo 1:1. Pogodak je postigao Boris Trivundić. U penal lutriji, slavili smo sa 2:1, a golove sa „bijele tačke“ postigli su: Aleksa Pudić i Milan Stanišić. Istakao se golman Filip Petrović sa dva odbranjena penala.

U polufinalu sastali smo se sa ekipom „Sunce“ iz Rume. Imali smo terensku inicijativu, nekoliko izglednih prilika, ali je na kraju ostalo 0:0. U penalima, oet je Filip Petrović sjajno branio i na kraju smo slavili sa 3:2, a golove su postigli: Boris Trivundić, Aleksa Pudić i Saša Božić.

Finale je bilo najbolja utakmica na turniru sa ekipom „Spektar“ iz Sombora. Odlične akcije, nekoliko izglednih prilika, ali je na kraju ostalo, 0:0. Naši fudbaleri su sjajno izvodili penale i na kraju 3:2, a golove su postigli: Aleksa Pudić, Luka Filipović i Tarik Beširović, za veliko slavlje i prvo mjesto na turniru u Šidu.

Treba istaći da je za najboljeg igrača turnira proglašen, naš Milan Stanišić, ali svakako da sve pohvale zaslužuju svi fudbaleri.

Šampionsku ekipu su činili: Filip Petrović, Luka Filipović, Nenad Božić, Tarik Beširović, Saša Božić, Milan Stanišić, Boris Trivundić, Aleksa Pudić i Nemanja Blagojević. Trener: Vojo Sajlović.

Na turniru u Šidu nastupila je i selekcija 2008., koja nije uspjela da prođe kvalifikacionu grupu, ostvarivši jedna pobjedu i dva poraza, te sa tri boda nije uspjela da prođe u narednu fazu. Jedno novo iskustvo, za dosta novih fudbalera, kojima je ovo bio prvi turnir, a očekujemo dosta dobrih rezultata od ove selekcije.

Za 2008. godište su igrali: Marko Simić, Dušan Jagodić, Milan Ristić, Stefan Vasić, Gavro Radivojević, Stefan Pajić, Saša Gojković, Sergej Vujičić, Nemanja Ivanović, Dragan Ristić, Kristijan Bosić, Trener: Vojo Sajlović.

Ostavite odgovor