Završen je finalni turnir „Champions Trophy“ za U-12, koji je igran u Sarajevu, od 18. do 20. maja 2018. godine trijumfom slavnog Liverpula, koji je u finalnom susretu pobijedio Crvenu zvezdu iz Beograda sa 2:0. Treće mjesto pripalo je mađarskoj ekipi Ujpešt TE iz Budimpešte, dok je četvrto mjesto pripalo Osijeku.

Naša ekipa je odigrala najbolju partiju na turniru protiv Liverpula, koji je bila ubjedljivo najkvalitetnija na turniru. Englezi su svoje protivnike „častili“ sa 4 ili 5 golova u mreži, a naši momci su odličnom igrom izgubili sa minimalnih 1:0. U posljednjom susretu, sreća je okrenula leđa i primili smo gol u posljednjim trenucima protiv SC Brunn za konačnih 1:1, što nas je koštalo plasmana među 16 ekipa.

Na kraju smo odigrali još dvije utakmice, u kojima je pružena šansa i ostalim fudbalerima, koji su manje igrali u utakmicama i upisana su dva poraza protiv Soccer for Kids Dresden (Njemačka) 1:4 i Sunca iz Rume (Srbija) 0:1.

Velika je čast bila biti učesnik završnice „Champions Trophy“ i već sada je izvjesno da ćemo i naredne godine učestvovati na ovom najjačem svjetskom turniru za mlađe kategorije.

Ostavite odgovor