Naši fudbaleri ponovo su nas oduševili svojom igrom i potvrdili da protiv najjačih ekipa sjajno odigraju, a protiv uslovno „malih“ pokvare utisak.

Tako je i bilo na 10. Međunarodnom memorijalnom turniru „Milenko Jerković“ u Livani nadomak Osijeka. Turnir u organizaciji NK „Tomislav“ privukao je 32 ekipe iz 8 država, a među kojima su bili i: Hajduk, Dinamo Zagreb, MTK, Akademija Pandev, Sarajevo, Kapošvar, Juventus Temišvar, Domžale i brojni drugi.

Naša ekipa je igrala u izuzetno jakoj grupi F, sa: Akademijom Pandev iz Strumice (Makedonija), mađarskim prvoligašem MTK iz Budimpešte, te Marsonijom iz Slavonskog Broda (Hrvatska).

U prvoj utakmici, velika borba viđena je protiv Akademije Pandev iz Makedonija, koja spada u red jednih od najboljih na ovim prostorima. Rano smo primili gol, uspjeli da preuzmemo inicijativu i na kraju, preko kapitena Luke Filipovića postignemo izjednačujući gol.

MTK iz Mađarske je priznao evropsko ime, a njihove selekcije su ubjedljivo najkvalitetnije u Mađarskoj. Vidjelo se po prvim utakmica da imaju izuzetno kvalitetnu generaciju. Međutim, naši klinci su ostavili srce na terenu i nakon nekoliko izglednih prilika na obje strane, ostalo je 0:0.

Pred utakmicu sa Marsonijom iz Slavonskog Broda, za prolaz, igrala nam je samo pobjeda, jer smo imali 2, a protivnik 3 boda. Krenuli smo od početka ofanzivno ka golu protivnika, koji je iskoristio dva kontranapada i već nakon 5 minuta igre bilo je 0:2. Do kraja utakmice, konačnih 1:3, a gol je postigao Boris Trivundić.

Raduje činjenica da smo imali odličan nastup, da smo igrali sa izuzetno jakim ekipama i da se, nadamo novim uspjesima u budućnosti.

Ostavite odgovor