BAAP Evrogol je osvojio 1. Međunarodni fudbalski turnir „Balaton Trofea 2018“ u mađarskom Šiofoku, u konkurenciji 2007. godišta.

Naši sjajni fudbaleri su bili ubjedljivo najbolja ekipa, pri tome, ostvarivši 6 pobjeda i jedan neriješen rezultat, odigravši „čardaš“ na fudbalskim terenima u Šiofoku.

U grupnoj fazi redom su padale ekipe: PKS Lany (Poljska) 2:1, SK Bistrica (Češka) 4:1, Centrum SA (Poljska) 10:1 i Šiofok (Mađarska) 6:2, te obezbjeđen plasman u finalnu grupu.

U finalnoj grupi, gdje su se plasirale prvoplasirane ekipe, odigrane su i najkvalitetnije utakmice. Najprije pobjeda protiv Banyasz Siofoki (Mađarska) 3:0, a zatim jedna sjajna utakmica sa ekipom NK Poljičanin 1921 iz Hrvatske, koja nas je, prošle godine, pobijedila u polufinalu  turnira u poljskom Vroclavu. Naši fudbaleri su pokazali sjajnu igrui stigli do vrijedne pobjede i tako se revanširali Hrvatima za prošlogodišnji poraz.

U posljednjem susretu sa poljskom ekipom Blekitni Wejherovo, bio nam je dovoljan bod za veliki trijumf. U još jednom odličnom susretu, kada je bilo najteže, mali fudbalski majstori su pokazali kvalitet i na kraju dovoljnih 0:0, za veliko slavlje.

Čestitke fudbalerima i stručnom štabu na jednom od najvećih uspjeha do sada.

Na ovom turniru učestvovalo je ukupno 120 ekipa iz 13 evropskih država.

Ostavite odgovor