BAAP Evrogol nastavio je sa odličnim rezultatima i danas na 4. Ljetnom turniru „Perfekt“, koji je održan u Hrgovima, u organizaciji ŠN „Perfekt“ iz Srebrenika.

Selekcija 2007. i na ovom turniru okitila se novom medaljom, pokazavši da, i pored umora, igra odličan fudbal. Osvojeno je 3. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji.

U kvalifikacionoj  grupi, osvojeno je 1. mjesto. Upisane su pobjede, najprije protiv ŠF „Respekt“ iz Kalesije (2:0), a potom FK „Mladost“ iz Lončara (3:0), dok je u posljednjoj utakmici uslijedio poraz od domaćina ŠN „Perfekt“ (0:2), u utakmici, koja za našu ekipu nije imala takmičarski značaj.

U četvrtfinalu eliminisana je Mladost iz Tinje, nakon penala sa 4:3, dok je u regularnom toku završeno 1:1.

U polufinalu, zasluženi poraz od ŠF „Respekt“ iz Kalesije sa 2:4, u najslabijoj utakmici naše ekipe. Ekipa iz Kalesije je na kraju i osvojila turnir.

Nakon toka, u utakmici za 3. mjesto, igrali smo sa našim sinoćnjim rivalom Slogom iz Jakeša, U regularnom toku, utakmica je završena bez golova, pa se pristupili izvođenju penala. Istakao se, naš kapiten Luka Filipović,  u maratonskoj seriji. U 14 seriji penala, naš golman Filip Petrović je odbranio penal, a kapiten Filipović hladnokrvno realizovao penal.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je naš čuvar mreže Filip Petrović.

Na današnjem turniru učestvovala je i naša selekcija 2009., koja nije prošla kvalifikacionu grupu, gdje je ubilježila četiri poraza. I porazi su sastavni dio sporta, glavu gore dječaci, idemo dalje.

Ostavite odgovor