Škola fudbala “ BAAP Evrogol“ iz Pelagićeva, organizovala je 1. Internacionalni turnir za fudbalske klubove i škole fudbala, 30. i 31. marta 2013. godine u Pelagićevu, na fudbalskom terenu u Šarkanima. Na turniru su učestvovali mladi fudbaleri rođeni 2002. godine i mlađi. Na prvom turniru učešće je uzelo ukupno 14 ekipa iz Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U najljepšoj utakmici turnira, u polufinalu, sastali su se Radnik i austrijski FaVAC iz Beča. Nakon brojnih preokreta, puno uzbuđenja, susret je završen neriješenim rezultatom 2:2. Slijedili su penali, a Bijeljinci su bili uspješniji i sa 3:1 obezbjedili prolazak u finale.

Drugo polufinale nije ponudilo previše uzbuđenja, jer je ekipa  „Prijatelji“ iz Broda savladala „Gradinu“ iz Srebrenika sa uvjerljivih 3:0.

Mladi austrijski fudbaleri iz ekipe FaVAC, nakon uzbudljivog polufinala i poraza, nisu imali snage da se suprostave razigranoj Gradini u utakmici za 3. mjesto. Ekipa iz Srebrenika je slavila sa više nego ubjedljivih 4:0.

Finalni susret između Radnika iz Bijeljine i Prijatelja iz Broda, opravdao je očekivanja i ono što je najvažnije za publiku, obilovao je golovima. Na kraju, 5:3 za Bijeljince, koji su zasluženo stigli do pobjedničkog pehara.

Za najboljeg fudbalera proglašen je Njegoš Kupusović iz pobjedničke ekipe Radnika, najbolji strijelac je Bojan Ivanović iz Prijatelja iz Broda, a najbolji golman Dženis Ćosić iz Gradine. Pehar za fer-plej pripao je Zvijezdi iz Gradačca.