Na stadionima u Modriči i Šamcu, 22. i 23. maja 2021. godine biće održano evropsko finale „Champions Trophy“ za djecu rođenu 2012. godine i mlađe.

Sporazum o organizaciji ovog turnira, u Šamcu, potpisali su: načelnici opština Šamac i Modriča, Đorđe Miličević i Jovica Gojković i prvi čovjek Balkan Alpe adria projekta (BAAP) iz Beča, Aleksander Rakovic. Potpisivanju su prisustovali i: Petar Jelić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Doboj i Nikola Šarkanović, vlasnik BAAP Evrogola.

Evropsko finale „Champions Trophy“ okupiće ekipe iz cijele Evrope, a već je potvrđeno učešće renomiranih ekipa poput:  Olimpika iz Marseja (Francuska), Crvene zvezde iz Beograda, Midlsboroa iz Engleske, a konačan spisak učesnika biće poznat nakon 10 kvalifikacionih turnira, koji će biti odigrani širom Evrope.

– Zadovoljstvo mi je  što ćemo zajedno sa opštinama Šamac i Modriča organizovati jedan ovakav fudbalski spektakl. Najbolja ekipa obezbjediće plasman na najjači svjetski turnir „Champions Trophy“ u Beču, kaže Aleksander Rakovic iz BAAP-a.

– Radujem se se što se Modriča i Šamac vraćaju na mapu onih gradova, koji će se pohvaliti da imaju organizaciju velikih sportskih događaja. Posebna mi je čast i zadovoljstvo da ćemo toj djeci, koja predstavljaju evropske velikane omogućiti domaćinstvo na području naših opština i potrudićemo se da budemo dobri domaćini i predstavimo naše opštine u najboljem svjetlu, ističe Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča. 

– Opštine Modriča i Šamac i Balkan Alpe adria projekt iz Beča, uz podršku PFS Doboj, 22. i 23. maja, biće domaćini jedne od najznačajnijih fudbalskih manifestacija u BiH, u 2021. godini.  Posebno me raduje fudbalska poslastica za ljubitelje fudbala, da poslije 30 godina i finala kupa evropskih šampiona, mladi fudbaleri Crvene zvezde i Olimpika iz Marseja, odigraju svoju utakmici na otvaranju turnira, 22. maja, na stadionu Borca u Šamcu, kaže Đorđe Miličević, načelnik opštine Šamac. 

Podršku ovom turniru dao je i Petar Jelić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Doboj.

– Ovakav turnir predstavlja nešto novo na našim prostorima i PFS Doboj i ja kao predsjednik, dajemo punu podršku ovim ljudima, u svakom pogledu, da turnir bude uspješan, ističe Petar Jelić, predsjednik PFS Doboj. 

Turnir će biti otvoren, 22. maja, u Šamcu, utakmicom Crvena Zvezda – Olimpik Marsej, a zatvaranje i finalna utakmica predviđena je da se odigra na stadionu „Dr Milan Jelić“ u Modriči, 23. maja.

Pobjednik turnira obezbjediće plasman na svjetsko finale „Champions Trophy“, koji se igra u Beču, od 18. do 20. juna i na kojem učestvuju ekipe sa svih kontinenata.