Od 21. do 24. aprila 2017. godine održan je 5. „Bulls cup Pelagićevo 2017“, po prvi put, u četiri starosne kategorije, uz učešće ekipa iz: Austrije, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pobjednik turnira u kategoriji 2007. godišta obezbjedio je plasman na finalni turnir  U-10 na „Champions Trophy“ u Beč, u Austriji. Vrijeme je bilo protiv fudbala, pa je drugi dan turnira za 2007. odigran po nemogućim uslovima na igralištu FK „Pelagićevo“.

Poslije puno uzbuđenja, u kategoriji 2007. u polufinalu, Crvena zvezda iz Beograda (Srbija) bila je ubjedljiva protiv Starsa iz Gradiške sa 6:0, dok je u drugom polufinalu BAAP Evrogol iz Pelagićeva bio bolji od Kelena iz Budimpešte (Mađarska) sa 4:3, poslije penala, a nakon neriješenog ishoda od 2:2.

U utakmici za 3. mjesto Stars je pobijedio Kelen sa 4:3, nakon penala, a u regularnom dijelu, meč je završen neriješeno 1:1. U finalu Crvena zvezda je slavila protiv BAAP Evrogola sa 4:1. Najbolji igrač je proglašen Adem Avdić (Crvena zvezda), Sergej Milačak (BAAP Evrogol) bio je najbolji strijelac, dok je Berin Suhonjić (Stars) najbolji golman.

U kategoriji 2005. godišta, pobjednik turnira je ekipa Poleta iz Džakula, koji je u finalu bio bolji od Prijatelja iz Broda, nakon izvođenja penala sa 3:2. U regularnom dijelu, meč je završen 1:1. Za 3. mjesto, Rijeka Kolibrići iz Viteza savladali su BAAP Evrogol iz Pelagićeva sa 1:0. Najbolji igrač je Emre Omerović (Polet), Andrej Pivaš (Prijetalji) ponio je epitet najboljeg strijelca, dok je Borna Poslek (Rijeka Kolibrići) najbolji golman.

Mladost Farmaprom iz Banja Luke pobjednik je turnira za kategoriju 2006. Oni su u finalu pobijedili Perfekt iz Srebrenika sa 2:0 nakon penala, dok je rezultat u regularnom dijelu završen 1:1. U utakmici za 3. mjesto, Sloga iz Štitara (Hrvatska) slavila je protiv Ilićke 01 iz Brčkog sa 2:1. Najbolji igrač je proglašen David Kukolj (Mladost FP), Dino Kešetović (Perfekt) je najbolji strijelac, dok je Patrik Dominković (Sloga) najbolji golman.

Mladi fudbaleri Ilićke 01 iz Brčkog pobijedili su kategoriji 2008. godišta. U finalnom susretu, oni su nakon penala sa 5:4, savladali ekipu Sportino Ma iz Maglaja. Regularni tok je završen 1:1. U utakmici za 3. mjesto. Perfekt iz Srebrenika je pobijedio Prijatelje iz Broda sa 1:0. Najbolji igrač turnira je Iman Podovak (Sportino Ma), najbolji strijelac je Nikola Jokić (Ilićka 01), dok je njegov saigrač Vladan Antunović proglašen za najboljeg golmana.