Danas smo učestvovali na „Tempo 10 kupu“ u Gradačcu, a u organizaciji Škole fudbala „Tempo 10“ iz ovog grada.

U konkurenciji pretpionira, učestvovali smo sa dvije selekcije. Ekipa BAAP Evrogol 2 osvojila je drugo mjesto. Sjajno su mladi fudbaleri odigrali, u grupi ostvarili tri pobjede i jedan remi, u polufinalu savladali Omladinac iz Mionice sa 3:1, da bi u finalu doživjeli jedini poraz od Perfekta sa 1:3. Na žalost, ovdje je poraz u potpuno drugom planu. Suđenje na finalnoj utakmici, u najmanju ruku je bilo skandalozno, na štetu naše ekipe. Dječje suze na kraju utakmice, nisu vrijedne ničega. Nekima na čast, a nama na detaljnu analizu za dalji period.

Grupa B

BAAP Evrogol 2 – Polet Džakule 7:2

BAAP Evrogol 2 – Perfekt Srebrenik 1:1

BAAP Evrogol 2 – BAAP Evrogol 1  2:0

BAAP Evrogol 2 – Jedinstvo Vučkovci 2:1

Polufinale: BAAP Evrogol 2 – Omladinac Mionica 3:1

Finale: BAAP Evrogol 2 – Perfekt Srebrenik 1:3

Naša ekipa broj 1, ispala je u grupnoj fazi. Iako su, u meču sa Poletom iz Džakula, gdje je pobjeda značila plasman u polufinale, naši fudbaleri su imali prednost od 2:0, ali su sve to prokockali u samom finišu meča.

BAAP Evrogol 1 – Perfekt Srebrenik 2:0

BAAP Evrogol 1 – Jedinstvo Vučkovci 1:1

BAAP Evrogol 1 – Polet Džakule 2:2

BAAP Evrogol 1 – BAAP Evrogol 2  0:2

Na turniru su učestvovali i naša selekcija 2013, u konkurenciji 2012. godišta, ali nisu uspjeli da prođu grupnu fazu. I pored toga, odlično su odigrali, stvarali šanse, ali nam je bila realizacija slaba. Nastavljamo dalje, već naredni vikend slijede novi izazovi.