Formula uspjeha je uvijek ista: red, rad i disciplina, a kada se tome doda i talenat, uspjeh je zagarantovan. Upravo ove osobine, od samog starta fudbalske karijere, krasile su našeg Elmira Beširovića.

Njegova upornost i marljivost, dovele su ga na prag seniorske ekipe ili prvog tima Osijeka, člana Prve lige Hrvatske, a već je obukao i dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naš Elmo je standardni prvotimac juniorske selekcije Osijeka, gdje svojim sjajnim igrama daje veliki doprinos u pobjedama svoje ekipe.

Sa nestrpljenjem čekamo dan kada će i debitovati za seniore Osijeka, a taj dan će vrlo brzo doći.

Ne tako davno, Elmo je nosio dres BAAP Evrogola, gdje je kapitenski predvodio svoje drugare do pobjeda i osvajanja velikog broja pehara i medalja, ne samo na domaćim, nego i na brojnim međunarodnim turnirima. Još su nam u sjećanju Elmini  odlični nastupi za BAAP Evrogol, širom Evrope, poput turnira u: Minhenu, Beču, Vroclavu, Veroni, Balatonu, Beogradu, Herceg Novom i drugim.

Pratićemo i dalje fudbalski put Elmira Beširovića i sigurni smo da ćemo, u budućnost, čuti samo lijepe vijesti o ovom sjajnom i skromnom momku, pred kojim je, već sada je izvjesno, sjajna fudbalska karijera.