Jubilarni 5. Međunarodni fudbalski turnir „Bulls cup Pelagićevo 2017“, koji se održava od 21. do 24. aprila 2017. godine biće jedan od najjačih turnira za 2007. godište, jer pobjednik u ovoj konkurenciji dobija privilegiju da učestvuje na „Champions Trophy“ u Beču od 16. do 18. juna 2017. godine.

Na renomiranom turniru u Beču, učestvovaće ukupno 128 ekipa iz cijelog svijeta, a organizator je za 78 ekipa uputio specijalne pozivnice, dok će preostalih 50 učesnika to pravo steći kao pobjednici na jednom od 50 kvalifikacionih turnira širom svijeta, a kakav je i naš turnir u Pelagićevu.

Među 78 sigurnih učesnika, koji su dobili pozivnicu su, između ostalih, i: Liverpul, Juventus, Borusija Dortmund, Šalke 04, Roma, Benfika, Pari Sen Žermen, PSV Ajndhoven, Rapid, Austrija Beč, Keln, Kopengahen, Helsinki, kao i BAAP Evrogol.

Naš turnir, već treću godinu omogućava pobjedniku da ide besplatno, sa plaćenim svim troškovima,  na velike međunarodne turnire. Tako je 2015. godine, pobjednik FK „Ole“ iz Beograda (Srbija) učestvovao na turniru „Vienna meets Balkan“, koji se igra u Beču, da bi 2016. godine, pobjednik POFK „Savacium“ iz Šapca (Srbija) dobio mogućnost da igra „Balkanijadu“, koja je održana u crnogorskom Herceg Novom.

U 2017. godine, pobjednik u konkurenciji 2007. godišta, opet putuje u Beč, na „Champions Trophy“, a već je izvjesno da će biti najveća neizvjesnost, kao nikada do sada.

Ostavite odgovor