Našim mladim fudbalerima slijedi žestok ritam u narednim danima. Međutim, svjesni su da ulazimo u period, kada su nam do kraja septembra, nema odmora i da  je svaki vikend  utakmica ili turnir.

Već u petak, 14. aprila, gostujemo u Tuzli, na stadionu „Tušanj“, kod premijerligaša Slobode, gdje će naše selekcije 2005. i 2007. godište, odmjeriti snage sa svojim vršnjacima.

U subotu, 15. aprila, očekuje nas 10. kolo Talent lige i komšijski derbi sa Školom fudbala „Lion“ u Brčkom. Svoje prvenstvene utakmice odigraće selekcije: 2005, 2006, 2007. i 2008. godište, dok će najmlađi selekcija 2009. odigrati prijateljsku utakmicu. Sve utakmice sa „Lionovcima“ su uvijek zanimljive, a ovoga puta, derbi se igra u selekciji 2005. gdje će pobjednik vjerovatno i biti šampion Talent lige u ovoj kategoriji.

Nakon dana odmora, u ponedjeljak, 17. aprila, putujemo na Međunarodni fudbalski turnir „Trofej grada Šida“ u Šidu (Srbija). Tu će nastupiti selekcija 2005, koja u ovom periodu ima veoma zgusnut raspored, ali vjerujemo da možemo ostvariti dobar rezultat. U zadnje dvije godine, na ovom turniru smo, oba puta zauzeli 4. mjesto, pa je vrijeme da napravimo iskorak.

Želimo našim malim šampionima puno sreće na nastupimo u Tuzli, Brčkom i Šidu.

Ostavite odgovor