U sklopu priprema za 5. Međunarodni fudbalski turnir „Bulls cup Pelagićevo 2017“, koji se održava naredni vikend u Pelagićevu, naše selekcije 2005. i 2007. imale su odličnu provjeru u Tuzli, protiv premijerligaša „Slobode“.

Naši mladi fudbaleri su pokazali zavidan kvalitet i ostvarili obje pobjede u ovom prijateljskom odmjeravanju. Selekcija 2007 slavila je sa ubjedljivih 9:1, dok su stariji, selekcija 2005. pobijedila sa 4:2.

– Zadovoljni smo igrom naših fudbalera, kao i ostvarenim rezultatom. Htjeli smo da odigramo prijateljsku utakmicu sa jednom jačom ekipom, da to bude generalna proba pred naš turnir u Pelagićevu. Takođe, ovo je ujedno bila i odlična provjera za našu selekciju 2005., koja će u maju mjesecu ići na megdan mađarskom „Honvedu“ u Budimpešti, kaže Nikola Šarkanović, vlasnik i predsjednik BAAP Evrogol iz Pelagićeva.

2005. SLOBODA – BAAP EVROGOL 2:4 (strijelci: Ilija Drpa 2, Danilo Simić, Kenan Fazlović)

Za našu ekipu nastupili su: Aleksa Kertić, Nedim Beširović, Damjan Ćosović, Mićo Jevtić, Kenan Fazlović, Elmir Beširović, Bojan Jović, Ilija Drpa, Emin Pandžić, Danilo Simić, Mile Kertić, Benjamin Duraković, Milan Stanišić, Miloš Borić. Trener: Nikola Šarkanović.

2007. SLOBODA – BAAP EVROGOL 1:9 (Milan Stanišić 5, Kristijan Stjepić i David Malešić po 2)

Za našu ekipu igrali su: Miloš Borić, Tarik Beširović, Milan Stanišić, Luka Filipović, Saša Božić, Đorđe Stjepić, Nenad Božić, David Malešić, Kristijan Stjepić. Trener: Ešef Jašarević.

Ostavite odgovor