Mladi fudbaleri Poleta iz Džakula u kategoriji 2005. i Ilićke 01 iz Brčkog u kategoriji 2008. godišta, pobjednici su prvog dana na 5. Međunarodnom fudbalskom turniru „Bulls cup Pelagićevo 2017“, koji se od 21. do 24. aprila 2017. godine, održava u Pelagićevu.

Zbog lošeg vremena, prvi dan turnira održan je u Sportskim dvoranama u Pelagićevu i Donjem Žabaru.

U konkurenciji 2005. pobijedio je FK „Polet“ iz Džakula, koji je u finalnom susretu pobijedio „Prijatelje“ iz Broda sa 1:0. U utakmici za 3. mjesto, NK „Rijeka Kolibrići“ iz Viteza, koja je minimalnim rezultatom pobijedila domaćina, „BAAP Evrogol“ iz Pelagićeva.

U polufinalnim utakmicama, „Polet“ je savladao „BAAP Evrogol“ sa 1:0, dok su „Prijatelji“ slavili sa 3:0 protiv „Rijeka Kolibrića“.

Najbolji igrač turnira je Emre Omerović (Polet), najbolji strijelac Andrej Pivaš (Prijatelji), dok je najbolji golman Borna Poslek (Rijeka Kolibrići).

Kod 2008. godišta, „Ilićka 01“ iz Brčko je pobijedila u finalnom meču ekipu „Sportino Ma“ iz Maglaja, sa 5:4 nakon izvođenja penala. U regularnom toku, meč je završen 1:1. U utakmici za 3. mjesto „Perfect“ iz Srebrenika bio je bolji od „Prijatelja“ iz Broda sa 1:0.

U polufinalnim utakmicama, „Ilićka 01“ je bila bolja od „Prijatelja“ sa 3:0, dok je „Sportino Ma“ iz Maglaja savladao „Perfect“ sa 2:1.

Najbolji igrač turnira je Imad Podovak (Sportino Ma),  najbolji strijelac Nikola Jokić (Ilićka 01), a njegov klupski drug Vladan Antunović, najbolji golman.

U obje konkurencije, nastupale su 28 ekipa iz tri države.

U naredna dva dana, u subotu i nedjelju, nastupiće 25 ekipa iz šest država, u konkurenciji 2007. godišta, gdje će najbolja ekipa obezbjediti plasman na „Trofej šampiona“ u Austriju.

 

Ostavite odgovor