Naši mladi fudbaleri u generaciji 2007. opet su nas obradovali sa još jednom medaljom i peharom, sa jakog međunarodnog turnira. Naime, proteklog vikenda održan je 2. Međunarodni dječji fudbalski turnir „Balkanijada 2017“, u Herceg Novom, a u organizaciji FK „Obilić“ iz ovog crnogorskog ljetovališta.

Nakon prvog dana, u kojem smo odigrali dosta promjenljivo, u završnom danu, pokazali smo daleko više i prava je šteta, što nismo uspjeli stići do same završnice, odnosno finala.

U četvrtfinalu igrali smo sa „Sportingom“ iz Budve. Pružili smo odličnu partiju, u ranoj fazi utakmice poveli sa 2:0, golovima Sergeja Milačka i Milana Stanišića, mogli i ubjedljivije  trijumfovali, ali na kraju je ostalo 2:0 za naše fudbalere.

U polufinalnom susretu, namjerili smo se na „Kalčo“ iz Podgorice. U utakmici, gdje su se Podgoričani branili, a naša ekipa diktirala tempo, propustili smo brojne šanse, pogođena prečka, a posebno se istakao protivnički golman, koji je i proglašen igračem turnira. Na kraju, u finišu susreta, primimo nesrećno gol iz jedinog šuta na naš gol, koji nas je koštao finala.

Nesrećan poraz u polufinalnoj utakmici, nije naše klince pokolebao, nego su odigrali sjajnu utakmicu sa „Elektronom“ iz Podgorice. Obje ekipe su bile nadahnute i riješene da stignu do medalje. Nekoliko sjajnih prilika na obje strane, ali i dobre reakcije golmana, uslovile su da meč završi bez golova, 0:0. U penal lutriji, izvojevana je pobjeda sa 3:2 i tako smo stigli do bronzane medalje.

Za BAAP Evrogol nastupali su: Mladen Ubiparipović, Saša Božić, Sergej Milačak, Luka Filipović, Nenad Božić, Tarik Beširović, Milan Stanišić, David Malešić, Edvin Tursić, Pavle Marković, Edin Berbić. Trener: Nikola Šarkanović.

Reprezentacija Talent lige – BAAP BiH, selekcija 2007. zaustavljena je u četvrtfinalu od  Grada Mostara, koju su sačinjavali fudbaleri Zrinjskog i Veleža sa 0:2. U utakmici, u kojoj su naši mladi fudbaleri bili potpuno ravnopravan rival, ipak, nisu uspjeli da iznenade velikog favorita. Primljen je gol iz penala,  da bi potom naši reprezentativci pokušali da stignu do izjednačenja, ali su Mostarci iz kontranapada postigli i drugi pogodak. Treba reći, da je Grad Mostar na kraju i osvojio ovogodišnju „Balkanijadu 2017“.

Reprezentaciju Talent lige BAAP BiH čini dječaci iz: Sloge iz Jakeša, Trijumfa iz Gradačca, Tanga iz Modriče i BAAP Evrogola iz Pelagićeva. Ovo je ujedno bio i prvi nastup, a vjerujemo da će već na sljedećem susretu biti daleko više uspjeha, pogotovo što je „repka“ pokazala svoj kvalitet u Herceg Novom.

Reprezentacija Talent lige BAAP BiH činili su: Filip Petrović, Davor Veselinović, Adnan Kujraković, Ivan Petar Kamenjašević, Kristijan Stjepić, Đorđe Stjepić, Milan Maksimović, Arnel Beširović, Amar Serdar, Mihailo Petrušić, Adin Mujić, Miloš Borić, Eldin Imširović. Trener: Ešef Jašarević.

 

 

 

Ostavite odgovor