U subotu je naša selekcija 2007. učestvovala na Kvalifikacionom turniru „Champions Trophy“, koji je odigran na stadionu „Grbavica“. Naši klinci su pokazali svoj kvalitet i, na kraju, osvojili četvrto mjesto. U polufinalu nas je zaustavilo Sarajevo, a u borbi za 3. mjesto uslijedio je minimalan poraz od Željezničara. Ovo je bila ujedno i priprema za nastup na čuvenom „Champions Trophy“ u Austriji, od 16. do 18. juna.

Iz BiH na ovom turniru učestvovaće: BAAP Evrogol, reprezentacija Talent lige BAAP BiH, Sarajevo, Željezničar i reprezentacija grada Mostara.

U grupi B, u prvom susretu sa više nego ubjedljivih 16:0 pobijeđena je ŠF „Respect“ iz Sarajeva, golovima: Sergeja Milačka, Milana Stanišića i Davida Malešića po 5 i Tarika Beširovića. Potom je uslijedio poraz od Sarajeva 0:3, da bi potom sigurnom igrom i pobjedom protiv FK „Sokolac“ od 3:0 potvrđeno drugo mjesto u grupi, a strijelci su bili Milačak 2 i Malešić.

U četvrtfinalu, savladana je ŠF „Bambinosi“ iz Sarajeva sa uvjerljivih 4:0, golovima Sergeja Milačka, čime smo obezbjedili plasman među četiri najbolje ekipe.

U polufinalu namjerili smo se na Sarajevo, koje je i osvojilo turnir i novi poraz sa 1:3, a jedini pogodak za našu ekipu postigao je David Malešić. Iskoristili smo priliku da se zajednički fotografišemo sa pobjednikom turnira.

U utakmici za 3. mjesto, na megdan smo izašli, domaćinu, Željezničaru. Poslije velike borbe, primili smo pogodak dva minuta prije kraja za minimalan poraz od 0:1.

Za našu ekipu su nastupili: Mladen Ubiparipović, David Malešić, Luka Filipović, Tarik Beširović, Milan Stanišić, Saša Božić, Miloš Borić, Sergej Milačak. Trener: Ešef Jašarević.

Ostavite odgovor