Od 2. do 5. juna 2017. godine, BAAP Evrogol je učestvovao na Međunarodnom turniru „Trofeo Valtenesi Del Garda“, u italijanskom turističkom mjestu Polpenace, nadomak Verone,  gdje su učestvovale ekipe iz 10 evropskih država: Francuske, Njemačke, Švajcarske, Češke, Holandije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske i Italije.

Mi smo bili jedina ekipa sa prostora Bosne i Hercegovine, a nastupili smo sa generacijom 2005., sa dvije selekcije, a pored naših, sa nama su bili i mladi fudbaleri iz ŠF „Prijatelji“ iz Broda, te učesnika Talent lige: „Lion“ iz Brčkog, „Sloge“ iz Jakeša i „Trijumfa“ iz Gradačca.

Imali smo odličan nastup i na kraju smo zauzeli 5. odnosno 6. mjesto, što je ogroman uspjeh, kada se pogleda jačina turnira. Ipak, ostaje žal, za polufinalom, koje nam je zamalo izmaklo, kod obje selekcije.

Uživali smo u ljepotama, ovog izuzetno lijepog turističkog mjesta, koje leži na jezeru, tako da smo slobodno vrijeme iskoristili da ga još bolje upoznamo.

U 10 utakmica, naše selekcije ostvarile su ukupno 5 pobjeda, dva remija i tri poraza.

Rezultati naših selekcija:

BAAP Evrogol 1 – FC Puplinge 1 (Švajcarska) 4:0

BAAP Evrogol 1 – US Corbelin (Francuska) 1:0

BAAP Evrogol 1 – TSV Rosenheim 1 (Njemačka) 0:1

BAAP Evrogol 1 – JFG Mangfalltal Maxrain (Njemačka) 2:2 

BAAP Evrogol 1 – ASD Valtenesi (Italija) 1:2 

BAAP Evrogol 2 – AS Canton Vert Orbey (Francuska) 3:0

BAAP Evrogol 2 – TSV Rosenheim 2 (Njemačka) 4:1

BAAP Evrogol 2 – Vysocina Jihlava (Češka) 0:3

BAAP Evrogol 2 – FC Puplinge 2 (Švajcarska) 11:0

BAAP Evrogol – Le Val Bessilon (Francuska) 1:1

Na ovom turniru su igrali: Aleksa Kertić, Mustafa Zlatarac, Dejan Veselinović, Pike Fazlović, Aleksandar Jandrić, Damjan Ćosović, Ilija Drpa, Elmir Beširović, Kenan Fazlović, Aleksandar Kušljić, Đorđe Marković, Elmir Agić, Dajana Albić, Emelin Spahić, Aleksandar Stanić, Đoko Stanić, Darko Mitrović, Treneri: Nikola Šarkanović i Vojo Sajlović.

 

Ostavite odgovor