Veliki dan za sve nas. Naš fudbaler ELMIR BEŠIROVIĆ postao je novi član Rapida iz Beča. Svoj nesporni talenat, koji je pokazivao u proteklim godinama na našim terenima, nisu ostali nezapaženi. Ovaj 12-godišnjak će ubuduće nositi dres mlađih selekcija slavnog bečkog kluba.

– Možemo biti prezadovoljni, jer je naš igrač stigao do bečkog Rapida, koji ima reputaciju jedne od najkvalitetnijih omladinskih škola u Evropi. Elmir je obavio sve potrebne formalnosti i već je na treninzima pokazao da su bečki „zeleni“ dobili sjajnog fudbalera, a prve reakcije njihovih trenera ukazuju da će biti veliko pojačanje. Naše područje je prebogato mladim fudbalerima, ali na žalost, mnogi do prelaska u seniorski pogon se jednostavno „izgube“. Uspjeli smo proteklih godina dosta uradimo na kvalitetu, odličnoj selekciji, a veliki broj međunarodnih turnira, koje igramo, omogućio je da naši fudbaleri budu prepoznati, kao jedna od najkvalitetnijih ekipa i ovo je samo početak odlaska  naših najtalentovanijih fudbalera u renomirane klubove, kaže Nikola Šarkanović, vlasnik BAAP Evrogola iz Pelagićeva.

I Elmir je prezadovoljan, jer njegov fudbalski put ide jednim pravilnim smjerom.

– Treninzi u Rapidu su odlični, ali i veoma naporni. Drago mi je da ću poslije BAAP Evrogola nositi dres Rapida i nadam se da ću opravdati povjerenje svih ljudi, koji su mi pružili mogućnost da dođem ovdje, kao i mojih dosadašnjih trenera, ističe Elmir Beširović, kapiten BAAP Evrogola.

Nesumnjamo da će mladi Beširović biti u sljedećoj sezoni, jedan od nosilac igre Rapida, na veliko zadovoljstvo svih nas.

 

 

 

Ostavite odgovor