Sjajne vijesti stižu iz Beča, nakon prvog dana boravka naše ekipe. Selekcija 2007. osvojila je međunarodni fudbalski turnir „Donaustadt am Ball“ u Beču. Naši mladi fudbaleri su prikazali sjajnu igru i sasvim zasluženo osvojili turnir, na kojem je učestvovalo 14 ekipa iz: Austrije, Crne Gore, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

U osam odigranih utakmica, naši šampioni su pet utakmica pobijedili, tri odigrali neriješene i turnir završili bez poraza.

Uspjeh je veći, ako se zna da je BAAP BIH odnosno reprezentacija Talent lige bila treća. ila podrška jedna drugoj u velikom uspjehu.

Raduje činjenica da su obje ekipe BAAP Evrogol i BAAP BiH.

U prvoj utakmici sa Igalom, imali smo sijaset prilika, ali jednostavno Crnogorci su se uspjeli odbrani. Ipak, u drugoj, sjajnoj utakmici sa Štadlauom, pokazali smo daleko više i zasluženo trijumfovali, iako smo vodili sa 1:0 i 2:1, na kraju smo ostvarili prvu pobjedu.  Potom smo sa minimalnih 1:0 dobili Aspern, a zatim „demolirali“ Elite sa 5:0.  Uslijedio je pad u igri i samo 0:0 protiv Hirštetena, da bi u utakmici za 1. mjesto u grupi, sjajna igra i pobjeda protiv SV Donau sa 3:2.

U polufinalnom susretu namjerili smo se na BAAP BiH, odnosno naše drugare iz Talent lige, koje je predvodio naš trener Ešef Jašarević. Poveli smo sa 2:0, da bi u finišu uslijedilo dosta neizvjesnosti nakon smanjenja na 2:1. Ipak, pobjeda za finale.

U finalnom susretu, ponovo smo odlično otvorili utakmice, ali stative i prečke su redovno pogađane, da bi jedan trenutak nepažnje u našoj odbrani protivnik iskoristio za vođstvo. To nije  pokolebalo našu ekipu i preko Pavla Marković uspijevamo da dođemo do izjednačenja, ali do potpunog preokreta nije bilo vremena. U penal lutriji, slavili smo sa 4:2.

Grupa A

BAAP Evrogol – Igalo 1929 (Crna Gora) 0:0

BAAP Evrogol – Štadlau (Austrija) 3:2 (Milan Stanišić 2, Sergej Milačak),

BAAP Evrogol – Aspern (Austrija) 1:0 (Sergej Milačak),

BAAP Evrogol – Elite (Austrija) 5:0 (Pavle Marković, Milan Stanišić, Saša Božić, Đorđe Stjepić, Kristijan Stjepić),

BAAP Evrogol – Hiršteten (Austrija) 0:0,

BAAP Evrogol – SV Donau (Austrija) 3:2 (Sergej Milačak 2, Milan Stanišić).

Polufinale:

BAAP Evrogol – BAAP BiH 2:1 (Pavle Marković, Luka Cvijetinović)

Finale:

BAAP Evrogol – FAC (Austrija) 1:1 (Pavle Marković), penalima 4:2 (Pavle Marković, Luka Filipović, David Malešić, Nenad Božić).

Šampionska ekipa: Mladen Ubiparipović, Sergej Milačak, David Malešić, Pavle Marković, Luka Cvijetinović, Nenad Božić, Luka Filipović, Đorđe Stjepić, Saša Božić, Milan Stanišić, Miloš Borić, Kristijan Stjepić, Tarik Beširović. Treneri: Nikola Šarkanović i Vojo Sajlović.

Ostavite odgovor