BAAP Evrogol iz Pelagićeva uspio je da nadigra slavni PSV Ajndhoven iz Holandije na „Champions Trophy“, koji se održava u Beču ovog vikenda. U grupi O, naša „sedmica“ je sjajno odigrala, vodila sa 1:0 i tek u sudijskoj nadoknadi primila izjednačujući pogodak. Suze na dječjim licima, nakon utakmice, su pokazatelj njihove tuge, što nije skinut skalp velikom rivalu. Ipak, i neriješen rezultat je veliki uspjeh.

Naša ekipa nije dobro počela, jer nam je u prvom susretu, sportska sreća okrenula leđa. Naime u susretu sa njemačkom ekipom „Viktorija 1889“ iz Berlina, kada se očekivao kraj, primili smo pogodak u bukvalno, posljednjim sekundama i upisali poraz.

U drugom susretu, novi minimalni poraz, ovoga puta od češke ekipe Sigma Olomouc, da bi tek u trećem susretu, uslijedila pobjeda od 3:1 protiv Atus Feistritz (Austrija).

Nakon toga, odlična igra protiv jednog od favorita „Wacker Innsbruck“, ali kiksevi odbrane, nisu se mogli nadoknaditi i novi minimalni poraz od 2:3.

Potom je uslijedila sjajna predstava protiv PSV i 1:1, da bi bili poraženi od NK „Ponikve“ iz Zagreb (Hrvatska) sa opet minimalnih 1:0 i pored brojnih propuštenih prilika.

U posljednjem susretu, ubjedljiva pobjeda protiv Union St. Florian od 4:0.

Na kraju, možemo biti zadovoljni nastupom na ovom svojevrsnom prvenstvu svijeta, jer minimalni porazi su dokaz da nezaostajemo za ostalim ekipama, a neriješen rezultat sa PSV, nagrada za odličnu igru.

BAAP Evrogol – Viktorija 1889 Berlin (Njemačka) 0:1

BAAP Evrogol – Sigma Olomouc (Češka) 0:1

BAAP Evrogol – Atus Feistritz (Austrija) 3:1 (Luka Cvijetinović, David Malešić, Milan Stanišić),

BAAP Evrogol – Wacker Innsbruck (Austrija) 2:3 (Pavle Marković 2),

BAAP Evrogol – PSV Ajndhoven (Holandija) 1:1 (David Malešić),

BAAP Evrogol – Ponikve Zagreb (Hrvatska) 0:1

BAAP Evrogol – Union St. Florian (Austrija) 4:0 (Luka Cvijetinović 2, Nenad Božić, Sergej Milačak).

Za našu ekipu su nastupili: Mladen Ubiparipović, Sergej Milačak, Luka Cvijetinović, Tarik Beširović, Aleksandar Ilić, Luka Filipović, Pavle Marković, Milan Stanišić, Saša Božić, Nenad Božić, Kristijan Stjepić, David Malešić, Đorđe Stjepić, Miloš Borić. Trener: Nikola Šarkanović.

Sutra igramo utakmice na „Challenge Trophy“ i naši protivnici u grupi su: Grad Mostar (BiH), Senčur (Slovenija) i Igalo 1919 (Crna Gora).

 

 

Ostavite odgovor