Završen je „Champions Trophy“, koji je proteklog vikenda održan u Beču. Uz učešće od 128 ekipa iz 30 zemalja svijeta. Na kraju su pobjedu odnijeli mladi fudbaleri Čelzija, koji su u finalnom meču savladali prošlogodišnjeg pobjednikaBenfiku iz Lisabona sa 3:1.

Plasman prvih 10 ekipa: 1. Čelzi (Engleska), 2. Benfika (Portugalija), 3. Juventus Torino (Italija), 4. RB Lajpcig (Njemačka), 5. TUS Makabi Frankfurt (Njemačka), 6. Viktorija 1889 Berlin (Njemačka), 7. Olimpija Ljubljana (Slovenija), 8. Petržalka (Slovačka), 9. Crvena zvezda Beograd (Srbija), 10. Sigma Olomouc (Češka).

Naša selekcija 2007, drugog dana igrala je turnir „Challenge Round“, na kojem je učestovalo 32 ekipe iz 10 država i na kraju smo zauzeli 10. mjesto.

Prva utakmica je bila ujedno i presudna za plasman, gdje smo poraženi od Grada Mostara sa 3:1 i grupi zauzeli 2. mjesto što nas je odvelo u borbu od 9. do 16. mjesta. U grupi smo još odigrali 0:0 protiv Igala 1919 i pobijedili slovenačku ekipu Šenčur sa 1:0.

U sljedećoj fazi turnira pobijedili smo Blau-Weis iz Linca sa 1:0, Wiener SK sa 3:1  i u borbi za 9. mjesto poraženi nakon penala od austrijske ekipe Lauterah sa 3:2, a u regularnom toku utakmica je završena 1:1.

Rezultati:

BAAP Evrogol – Grad Mostar (BiH) 1:3 (Pavle Marković),

BAAP Evrogol – Igalo 1919 (Crna Gora) 0:0

BAAP Evrogol – Šenčur (Slovenija) 1:0 (Milan Stanišić),

BAAP Evrogol – Blau-Weis Linc (Austrija) 1:0 (Sergej Milačak),

BAAP Evrogol – Wiener Sportklub (Austrija) 3:1 (Sergej Milačak, David Malešić, Milan Stanišić),

BAAP Evrogol – Lauterah (Austrija) 1:1 (Saša Božić), penalima 2:3

Za našu ekipu su nastupili: Mladen Ubiparipović, Luka Cvijetinović, Tarik Beširović, Saša Božić, Luka Filipović, David Malešić, Đorđe Stjepić, Nenad Božić, Sergej Milačak, Pavle Marković, Aleksandar Ilić, Miloš Borić, Kristijan Stjepić, Milan Stanišić. Trener: Nikola Šarkanović.

Ostavite odgovor