Sjajne vijesti iz Poljske upotpunila je selekcija 2007., koja se plasirala među šest najboljih ekipa na „Wroclaw Trophy“  u ovoj kategoriji. Prethodno je danas obezbjeđeno prvo mjesto u grupi.

BAAP Evrogol – Akademia Pilkarska (Poljska) 1:1 (Petar Popović)

BAAP Evrogol – UKS GAP (Poljska) 11:0 (Petar Popović 5, David Skorupan 3, Milan Stanišić  2, Pavle Marković)

Tabela: BAAP Evrogol i Akademia Pilkarska po 10,  APAP 6, PKS Lany 3 i UKS GAP bez bodova.

Nakon dvije ubjedljive pobjede prvog dana, odmah na startu subotnjeg programa, namjerili smo se na Poljake, iz Akademia Pilkarske. U veoma nervoznoj utakmici, Poljaci su poveli iz bukvalno ni iz čega. Naši fudbaleri su atakovali na gol sjajnog protivničkog golmana, često promašujući i nemoguće prilike. Ipak, pravda je zadovoljena u posljednjim minutama, kada smo preko Petra Popovića, izjednačili.

U drugom susretu, za prvo mjesto nam je igrala samo pobjeda od osam ili više golova razlike, a za protivnika smo imali najlošu ekipu. Naše momci su pokazali kvalitetnu igra, pa je na kraju rezultat glasio 11:0, što je bilo dovoljno za vodeću poziciju u grupu A.

Sutra nas očekuju dvije utakmice u novoformiranoj grupi, gdje će prvoplasirani igrati veliko finale, a drugoplasirani igraju utakmicu za 3. mjesto.

Prvi protivnik je ekipa „Poljičanin 1921“ iz Splita, iz Hrvatske, od 12,20 časova, dok ćemo od 13,40 časova ukrstiti koplja sa poljskom ekipom Wratislavia.

Ostavite odgovor