Danas je u brčanskom hotelu „Grand Posavina“ održana konferencija za novinare,  na kojoj su najavljen predstojeći 6. Međunarodni fudbalski turnir „Bulls cup 2018“, koji će biti održan od 11. do 13. maja 2018. godine i to po prvi put u dva mjesta: Pelagićevu i Krepšiću. Na turniru će nastupiti 2006. i 2008. godište.

Prvi ljudi Škole fudbala „BAAP Evrogol“ upoznali su javnost o pripremama za ovaj fudbalski spektakl.

– Do početka turnira je ostalo nešto manje od mjesec dana, a već sada možemo reći da će ova sportska manifestacija oboriti sve dosadašnje rekorde i da smo sami iznenađeni interesom ekipa.  Imamo prijavljene ekipe iz: Austrije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, veliki broj renomiranih klubova i škola fudbala, koji će se boriti za vrijedne nagrade. Naša želja je da sve ekipa ponesu lijepe utiske sa turnira, jer će biti veliki broj ekipa sa 1000 učesnika i prilika da se  prezentuju i turistički potencijali, ističe Nikola Šarkanović, predsjednik ŠF „BAAP Evrogol“ iz Pelagićeva.

– Turnir je prerastao lokalni karakter i ove godine biće održan, pored Pelagićeva i u Krepšiću, u Brčko distriktu. Naš turnir je ujedno kvalifikacioni, za plasman na „Champions Trophy“, u Sarajevo i Beč, tako da je već sada privukao veliki broj kvalitetnih ekipa, koje će se boriti za vrijedne nagrade i plasman na završnicu, gdje ih čekaju renomirane ekipe iz Evrope. Imamo prijavljeno 64 ekipa, odnosno po 32 u obje kategorije iz devet država, ali zbog interesovanja ekipa, odlučili smo da taj broj povećamo i produžimo rok za prijavu ekipa, kaže Vojo Sajlović, sportski direktor BAAP Evrogola iz Pelagićeva. 

Ovaj turnir dio je jednog projekta „Fudbal bez granica“, koji vodi Balkan Alpe Adria projekt (BAAP), a o njemu je govorio Alexander Rakowitz, predsjednik BAAP-a iz Beča.

– Pored fudbala, nama je cilj da krenemo u školski program, gdje ćemo u školama u Brčkom, Pelagićevu, Gradačcu i u ostalim opštinama, objasniti klincima,  da nije važno samo pobijediti, nego da moraju imati jasnu poruku da ne budu nacionalisti, rasisti, da ne bude diskriminacije,  koje su nama sve bitne. Ovaj projekat je podržala austrijska ambasada u BiH, UEFA i FARE. Za kraj godine, planiran je Sportski dan u Banja Luci, gdje će se prezentovati rezultati projekta, naglasio je Rakowitz.

Ostavite odgovor