Predsjednik naše škole, Nikola Šarkanović bio je u delegaciji Opštine Pelagićevo, zajedno sa načelnikom opštine, Simom Stakićem i predsjednikom Skupštine, Slavkom Tešićem, na sastanku u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS, gdje su razgovarali sa ministarkom Jasminom Davidović.

Šarkanović je upoznao resornu ministarku o predstojećem 6. Međunarodnom fudbalskom turniru „Bulls cup 2018“, koji se ove godine igra od 11. do 13. maja 2018. godine, u Pelagićevu i Krepšiću, za djecu uzrasta od 10 i 12 godina, gdje učestvuje oko 900 djece iz devet evropskih država.

Ministarka Davidović je izrazila svoje zadovoljstvo činjenicom da se jedan tako veliki turnir organizuje u Pelagićevu, jer je izuzetno važna popularizacija i omasovljavanje sporta u svim opštinama Republike Srpske, te dodala da će i resorno Ministarstvo pomoći organizaciju turnira.

Načelnik opštine Simo Stakić je konstatovao da je od velike važnosti za opštinu Pelagićevo dolazak oko 900 djece iz devet država i naglasio da je njegova želja da se lokalna zajednica predstavi na najbolji način.

Ostavite odgovor