Drugi internacionalni fudbalski turnir „Pelagićevo 2014“, održan je 19. i 20. aprila 2014. godine, na fudbalskom terenu u Šarkanima, uz učešće 20 ekipa iz: Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmica u grupnoj fazi, zatim, osmine finala, četvrtfinala, plasman u polufinale obezbjedile su ekipe: Jedinstva iz Brčkog, Mladosti iz Tinje, Sloge iz Doboja i reprezentacije grada Mostara.

U prvoj polufinalnoj utakmici, Jedinstvo je bilo bolje od reprezentacije grada Mostara sa 4:2, dok je Mladost sa minimalnih 1:0 slavila protiv Sloge.

U utakmici za 3. mjesto, Sloga je pobijedila reprezentaciju grada Mostara sa 2:0, dok je u finalu Mladost slavila protiv Jedinstva sa 1:0. Finalni susret je odigran po velikom pljusku, ali su igrači obje ekipe pokazale odličnu partiju.

Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Ivić iz Jedinstva, a njegov saigrač Anes Čavalić bio je najbolji strijelac, dok je najbolji golman proglašen Vladan Tomić iz dobojske Sloge. Fer plej pehar dodijeljen je ŠF „Soker kids“ iz Bijeljine.