Kada fudbalski derbi odluči fudbalski sudija i to u kategoriji pretpionira, odnosno 12-godišnjaka i 13-godišnjaka, shvatite da nam je fudbal otišao u debeli ofsajd.

Naše gostovanje u Brčkom kod prvoplasirane ekipe Ilićke, trebao je istinski biti derbi. Međutim, sve je to pokvario, ali i odlučio pobjednika u 55. minutu, sudija Dejan Stojanović iz Brčkog, još i član Upravnog odbora FK „Ilićka“, svirajući nepostojeći penal, koji je i prelomio utakmicu.

Sramota je da se neki nazovi „sudija“ iživljava na djeci, koja vrijedno treniraju, bore se, vole i uživaju da igraju fudbal i taj isti fudbal učini ružnim. Zanimljivo je da naša ekipa u svih 15 utakmica ove sezone, nije dobila niti jedan žuti karton, a danas gle čuda čak pet. Kao da smo ratovali, a ne igrali fudbal. Valjda će taj „elegantni“ shvatiti jednog dana (daj Bože!), šta znače dječje suze nakon utakmice.

Taj isti sudija je u nedjelju imao prekid na seniorskoj utakmici, što je vidljivo i na njegovom licu. Valjda i to dovoljno govori o njemu i njegovim „kvalitetima“.

Sama utakmica je bila više nego kvalitetna i brojna publika je mogla da uživa u dobroj fudbalskoj predstavi. Domaćin je poveo u 17. minutu, a naša ekipa je izjednačila preko Aleksandra Tijanića u 25. minutu.

U drugom poluvremena, naša ekipa je bila konkretnija, ali ono je bilo jasno da se promijenio sudijski kriterijum i to samo kod glavnog sudije. Pomoćnici su bili perfektni. U 41. minutu, našeg igrača povlači za dres posljednji igrać domaće odbrane, a umjesto faula i isključenja, sudija Stojanović ostao je nijem. I onda penal, koji je on samo vidio u 55. minutu, pet minuta prije kraja utakmice, za 2:1. U posljednjim minutima, domaći su potvrdili pobjedu.

Mladim fudbalerima Ilićke čestitke na fer i korektnoj igri i puno sreće u nastavku prvenstva.

Mi nastavljamo da radimo i ovo ružno iskustvo, ostavljamo iza sebe i idemo dalje, uzdignute glave.