Proteklog vikenda naši mladi fudbaleri učestvovali su na izuzetno jakom međunarodnom turniru „European trophy“ koji je održan u italijanskom ljetovalištu Linjano Sabiadoro, na obalama Jadranskog mora.

Turnir je bio pozivnog karaktera, koji je okupio ekipe iz osam evropskih država, a naša ekipa u konkurenciji 40 ekipa, uspjela da stigne do odličnog devetog mjesta, sa skorom od po dvije pobjede i poraza, te dva neriješena rezultata.

Rezultati naše ekipe:

BAAP Evrogol – Lokomotiva Zagreb (Hrvatska) 0:3

BAAP Evrogol – Triestina Trst (Italija) 1:0 (Đojić), 

BAAP Evrogol – Aurora Ankona (Italija) 0:0

BAAP Evrogol – Breša (Italija) 0:0

BAAP Evrogol – Tango Sarajevo (BiH) 1:2 (Đojić), 

BAAP Evrogol – T6 Nika Beograd (Srbija) 2:1 (Jagodić, Radulović)

Ostvarene su pobjede protiv Triestine iz Trsta i T6 Nike iz Beograda, neriješeno je odigrano sa italijanskim ekipama Brešom i Aurorom iz Ankone, dok smo poraženi od finaliste turnira zagrebačke Lokomotive i Tanga iz Sarajeva.

Možemo biti ponosni na nastup i igre naših klinaca sa renomiranim ekipama i još jedna potvrda da imamo izuzetno talentovanu generaciju mladih fudbalera o kojoj će se u budućnosti još čuti.

Pored fudbalskog dijela, naša ekipa je imala idealne uslove za odmor i igru u predivnom mondenskom ljetovalištu, a lijepo vrijeme iskorišteno je i za kupanje u Jadranskom moru.