Danas su stigle sjajne vijesti iz Fudbalskog saveza BiH iz Sarajeva. Selektor U-19 reprezentacije Dubravko Orlović pozvao je na reprezentativni kamp našeg Elmira Beširović, trenutno člana hrvatskog prvoligaša Osijeka.

Beširovićeve odlične igre u dresu Osijeka nije mogle proći nezapaženo od strane stručnog štaba U-19 reprezentacije, pa se njegovo ime našlo na spisku odabranih za kamp, koji će biti održan u Međugorju, od 9. do 13. oktobra 2023. godine.

Ponosni smo na našeg Elmira, koji je od svojih prvih fudbalskih koraka, jasno pokazao veliki talenat i najavio da će svojim radom napraviti jednu sjajnu karijeru. On nastavlja da napreduje i ide u pravom smjeru. Nadamo se da će njegov fudbalski put biti putokaz i ostalim mladim fudbalerima, kako da rade i razvijaju se.

Zadovoljstvo nam je tim veće što je Elmir bio kapiten naše sjajne generacije tadašnjih dječaka, rođenih 2005. godine, a iz naše arhive našli smo jednu fotografiju, kada je Beširović predvodio ekipu BAAP Evrogola, koja je osvojila „Trofej Bajerna“, u Minhenu, u Njemačkoj, u martu 2016. godine.

Poželimo našem reprezentativcu puno sreće i uspjeha na predstojećem kampu, kao i u nastavku fudbalske karijere.