Jedan od najvećih uspjeha naše škole u 2016. godini, svakako je osvajanje superjakog turnira „Bayern Trophy 2016“, koji je održan u Minhenu, 26. i 27. marta 2016. godine. Na najviši vrh pobjedničkog postolja, popela se naša selekcija 2005. godište, koja je prigrlila pobjednički pehar u izuzetno jakoj konkurenciji.

– U Minhen smo otišli, nekako bojažljivo, nesvjesni svoje snage. Ipak, kako je turnir odmicao, igrali smo sve bolje i bolje, uvidjevši da se sa svima možemo potpuno ravnopravno nositi, pokazali svoj lepršavi talenat, fudbalski kvalitet i, mislim da smo najkvalitetniju utakmicu odigrali u polufinalu protiv poljskih Zakopana. U finalu sa Italijanima, bili smo puno bolji, imali punu terensku inicijativu, poništen nam je i regularan pogodak, ali ne kaže se da i sreća prati hrabre, pa je jedna lopta ipak zatresla protivničku mrežu za naše veliko slavlje, prisjeća se Ešef Jašarević, šef stručnog štaba BAAP Evrogola.

Treba istaći i da je posjeta „Alijanc areni“ nešto čega će se klinci i stručni štab rado sjećati.

Nakon duela sa poljskim, belgijskim i njemačkim ekipama, izboren je plasman u polufinale. Tamo su naši klinci demolirali ekipu Zakopane iz Poljske sa ubjedljivih 4:0.

U finalnom susretu, BAAP Evrogol pobijedio je italijansku ekipu AC AGB Brugherio, filijalu slavne Sampdorije sa minimalnih 1:0.

Na žalost, ovogodišnji turnir u Minhenu igra se 15. i 16. aprila 2017. godine, a zbog pretrpanosti kalendara, nećemo biti u mogućnosti da branimo prošlogodišnji trofej.  Na zvaničnom sajtu „Bayern Trophy“ piše pobjednik BAAP Evrogol Pelagićevo BiH.

Ostavite odgovor