Škola fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva dobila je veliko priznanje od organizatora Champions Trophy iz Austrije, da 5. „Bulls cup Pelagićevo 2017“, 22. i 23. aprila 2017. godine, u Pelagićevu, bude jedan od  50 kvalifikacionih turnira u svijetu, rečeno je na konferenciji za novinare ove škole u Brčkom.

– Nama je pripala velika čast da organizujemo jedan takav turnir za 2007. godište, za područje Balkana i gdje će pobjednik turnira, sa plaćenim svim troškovima, biti učesnik najjačeg turnira na svijetu za desetogodišnjake u 2017. godini, „Champions Trophy“, koji se igra od 16. do 18. juna 2017. godine u Austriji. O kakvom se turniru radi, dovoljno govori spisak učesnika: Liverpul, prošlogodišnji pobjednik Benfika, Borusija Dortmund, Šalke 04, Roma, Inter, Juventus, PSV Ajdhoven, Par Sen Žermen i mnogi drugi izuzetno jaki svjetski klubovi, kaže Nikola Šarkanović, predsjednik ŠF BAAP Evrogol iz Pelagićeva i dodaje da je već izvjesno učešće ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, Austrije, Mađarske, Slovačke.

Pored toga, BAAP Evrogol će u narednom periodu ostvariti i saradnju sa Crvenom zvezdom iz Beograda, au 2017. godini su dosta ambiciozni planovi nastupa na međunarodnim turnirima.

– U skladu sa našim razvojnim planovima, u narednom periodu realizovaćemo saradnju sa Crvenom zvezdom iz Beograda, a najvažniji dijelove te saradnje biće slanje naše najtalentovanije djece u redove beogradskih crveno-bijelih, edukacija našeg trenerskog kadra, organizacija zajedničkih kampova, te drugi vidovi, za koje se pokaže da postoje obostrani interesi. U ovoj godini, nastupićemo na turnirima u: Beču, Pragu, poljskom Vroclavu i Barseloni, te Balkanijadi u Herceg Novom, a nastupićemo i na brojnim turnirima u BiH i zemljama regiona, ističe Vojo Sajlović, sportski direktor škole.

Na konferenciji je prisustvovao i Aleksander Rakovic, prvi čovjek Balkan Alpe Adria projekt (BAAP) iz Beča, koji je partner školi fudbala iz Pelagićeva.

– Pronašli smo zajednički interes i od januara 2015. godine, škola u svom nazivu nosi i naziv BAAP. Cilj naše organizacije je da se bori protiv rasizma, nacionalizma i drugih oblika diskriminacije. Raduje me svaki uspjeh škole, a posebno su bili sjajni rezultati u 2016. godini, gdje su, između ostalih osvojeni turniri u Minhenu i Vroclavu. Ovo područje je prepuno fudbalskih talenata i zajedničkim snagama trebamo se boriti da toj djeci, pružimo mogućnost za napredovanje, za kvalitetan i stručan fudbalski razvoj, ali isto tako da ih izgradimo i kao ličnosti. U BiH je najveći problem infrastruktura, za razliku od Evrope, gdje djevojčice i dječaci puno brže napreduju upravo zbog toga, naglasio je Rakovic.

 

Ostavite odgovor