Nakon tri dana, završen je 5. Međunarodni fudbalski turnir „Wroclaw Trophy 2017“, koji je igran u poljskom gradu, Vroclavu, od 7. do 9. jula.

BAAP Evrogol je učestvovao sa dvije selekcije 2005. i 2007. i osvojio dvije bronzane medalje, odnosno treća mjesta u svojim kategorijama.

Sjajan rezultat, kojim je nastavljen niz u Vroclavu, nakon drugog mjesta 2015., trijumfa prošle godine, ove godine 3. mjesto i to dva puta.

Selekcija 2005. je najprije poražena od prvoligaša iz Švedske Brommpojkarna IF, koja je bila ubjedljiva sa 5:0. Naši klinci su prvi gol primili u zadnjim sekundama prvog dijela, a imali smo prije toga dvije prečke. U nastavku protivnik je odmah postigao drugi gol, u međuvremenu su se povrijedila trojica naših igrača, te na kraju smo sportski čestitali Šveđanima.

U utakmici za 3. mjesto, sigurna i ubjedljiva pobjeda protiv poljske ekipe FA Šćećin sa 5:0, a Ilija Caran je postigao 4, dok se Ilija Drpa upisao jedanput u strijelce, čime je osvojeno 3. mjesto.

Na turniru je ostvaren skor od pet pobjede, uz jedini poraz u polufinalu, sa gol razlikom 30:8.

Naši fudbaleri su osvojili i dvije od tri pojedinačne nagrade. Ilija Caran je najbolji igrač – MVP turnira, a Denis Stajki najbolji strijelac.

Za našu ekipu su nastupili: Aleksa Kertić, Dušan Lalić, Damjan Ćosović, Đorđe Marković, Aleksandar Kušljić, Elmir Beširović, Denis Stajki, Ilija Drpa, Nemanja Butižan, Aleksandar Jandrić i Ilija Caran. Treneri: Nikola Šarkanović i Dušan Sredić.

Selekcija 2007. takođe osvojila je 3. mjesto. U četvrtfinalnoj grupi, prva utakmica je odredila da ne igramo u finalu. U finalu prije finala, poraženi smo od ekipe Poljičanin 1921 iz Splita (Hrvatska) sa 0:2. Imali smo i penal na 0:1, ali lopta je pogodila stativu, umjesto mreže. U drugom susretu, sa 5:0 savladana je poljska ekipa AP Wratislavia, a golove su postigli: Milan Stanišić 2, Saša Božić, Mihailo Petrušić i Petar Popović.

U utakmici za 3. mjesto, BAAP Evrogol je savladao sa 7:1 ekipu SPWP Wrzešnia iz Poljske. Golove su upisali: Petar Popović 3, Milan Stanišić 2, Pavle Marković i Ognjen Lovrić.

„Sedmica“ je imala skor od 5 pobjeda, jedan neriješen rezultat i jedan poraz, uz gol razliku od 38:4.

Naš golman Matej Jovanović proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Za našu ekipu igrali su: Matej Jovanović, Saša Božić, Tarik Beširović, Pavle Marković, Ognjen Lovrić, David Skorupan, Milan Stanišić, Petar Popović, Mihajlo Petrušić. Treneri: Ešef Jašarević i Vojo Sajlović.

Ovim je nastavljeno sa odličnim rezultatima na turnirima širom Evrope.

Ostavite odgovor