BAAP Evrogol, odnosno selekcija 2005. pobjednik je 5. fudbalskog turnira „Trofej Fer-pleja 2017“, koji je održan u Doboju, a u organizaciji OFK „Fer plej“. „Petica“ je pružila sjajne partije na ovom turnir i zasluženo ponijela epitet najbolje ekipe.

Turnir je bio izuzetno jak, sa dosta kvalitetnih utakmica i na želost brojne publike, sa malo golova. U prvom susretu, naša ekipa je tek u finišu savladala ŠF „DI-FIVE“ iz Doboj Istoka, golom Đorđa Markovića.

Drugi susret dobili smo službenim rezultatom protiv FK „Bosne“ iz Kalesije.

U utakmici, koja nam je donosila finale, sa ekipom FK „Natron“ iz Maglaja, odigrali smo taktički odlično i stigli do 0:0, što nam je omogućllo plasman u finale.

Grupa B

BAAP Evrogol – DI FIVE Doboj Istok 1:0 (Đorđe Marković),

BAAP Evrogol – Bosna Kalesija 3:0 pf

BAAP Evrogol – Natron Maglaj 0:0

Tabela: BAAP Evrogol 7, DI FIVE 6, Natron 4, Bosna bez bodova.

Finale je donijelo dosta uzbuđenja i neizvjesnosti sa ekipom „Mladosti“ iz Glamočana kod Laktaša. Iz jedine greške na turniru, odbrana je primila i jedini pogodak. Ipak, u posljednjim trenucima susreta, Damjan Ćosović, pravim projektilom, izjednačava rezultat i potom, pobjednika turnira određuju penali.

U udarcima sa „bijele tačke“ posebno se istakao naš golman Aleksa Kertić sa dva odbranjena penala, a golove za našu ekipu postigli su kapiten Elmir Beširović i Damjan Ćosović, što je bilo dovoljno za veliko slavlje naših fudbalera – šampiona.

Finale:

BAAP Evrogol – Mladost Glamočani 1:1 (Damjan Ćosović), penalima 2:0.

Naš golman, Aleksa Kertić, proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Šampioni u Doboju: Aleksa Kertić, Elmir Beširović, Đorđe Marković, Tarik Ribić, Damjan Ćosović, Aleksa Pudić, Edin Krajnović, Luka Jovičić, Mile Kertić, Darko Mitrović, Aleksandar Jandrić. Trener: Vojo Sajlović.

Ostavite odgovor