BAAP Evrogol uspješno je apsolvirao još jedan jak fudbalski turnir. Na „Trofeju fer plej“ u Doboju, naša selekcija 2005. je pobjednik turnira, a selekcija 2007. vicešampion.

Mladi fudbaleri zaslužuju sve čestitke na sjajnom nastupu na ovom renomiranom turniru, u organizaciji OFK „Fer pleja“ iz Doboja. Ni tropska temperatura, jaki protivnici, nisu uspjeli da zaustave naše klince ka pobjedničkom postolju.

Selekcija 2005. je i ovoga puta pokazala da brojni pehari i medalje, u proteklim godinama, nisu nimalo slučajni i da trijumf u Doboju je samo nastavak uspjeha.

Šta onda reći za selekciju 2007.? Ona već sada hara po turnirima, a gotovo na svakom turniru redovno se „okite“ medaljama i peharima. Na posljednja tri turnira, nismo poraženi, a ostalo je da poprave koncentraciju, kada se pobjednik traži preko „bijele tačke“. Nesumnjamo da će i to uskoro biti „riješeno“ i da će naša „sedmica“ biti strah i trepet.

Na kraju, čestitke za sjajnu organizaciju zaslužuje Slavko Petrović, prvi čovjek OFK „Fer plej“ sa svojim saradnicima,  koji su sve učinili da se ugodno osjećamo u Doboju. Inače, ovaj turnir nam je postao taličan, jer svake godine „obavezno“ donosimo medalje. Tako da tradiciju nećemo mijenjati ni naredne godine.

Ostavite odgovor