Treći internacionalni fudbalski turnir „Pelagićevo 2015“, održan je od 3. do 6. aprila 2015. godine, po prvi put, u tri starosne kategorije. Turnir je igran na fudbalskom terenu u Šarkanima, a pobjednik u konkurenciji 2005. godišta obezbjedio je plasman na turnir u Beč.

Puno uzbuđenja je viđeno u borbi za odlazak u Beč, u kategoriji 2005. godišta. Pobjednik je postala ekipa Ole Borča iz Beograda (Srbija), koja je u finalnoj utakmici slavila protiv Željezničara iz Sarajeva sa 2:0. Vojvodina iz Šida (Srbija) osvojila je 3. mjesto, nakon pobjede u „malom finalu“ protiv Budućnosti iz Banovića, sa 4:3, nakon izvođenja penala. U regularnom toku, susret je završen neriješeno 1:1. Matija Stevanović (Ole) proglašen je za najboljeg igrača, Martin Georgijevski (Fer plej Ohrid) najbolji strijelac, dok je golman Amar Redžović (Željezničar) ponio trofej za najboljeg golmana. Pehar za fer plej pripao je Željezničaru iz Sarajeva.

U konkurenciji 2002. godišta pobjedila je ekipa Mladosti iz Rogatice, koja je u finalu bila bolja od Fer pleja iz Ohrida (S. Makedonija) sa 1:0. U utakmici za 3. mjesto, Budućnost iz Banovića slavila je protiv Mladosti iz Gornje Dubice sa 3:1. Najbolji igrač proglašen je Luka Janković (Mladost), dok je Ahmed Hasanbegović (Budućnost) ponio epitet najboljeg strijelca.

Ekipa Fer pleja iz Ohrida (S. Makedonija) pobijedila je u konkurenciji 2003. godišta. Oni su u finalnom meču pobijedili Zvijezdu iz Gradačca sa 2:1, a u utakmici za 3. mjesto, Aksemont iz Dubokog Potoka bio je bolji od Gradine sa 7:6, nakon penala. U regularnom toku, utakmica je završena neriješeno 1:1. Nikola Dimitrovski iz pobjedničke ekipe Fer plej, proglašen je i za najboljeg igrača i strijelca turnira.